Den industriella stilen är verkligen här för att stanna. Tycker du om hur den ser ut? Då behöver du verkligen inte lägga ut tusentals kronor på designerprylar för att åstadkomma den i ditt hem. Du ska snart få tips på hur du kan göra istället.

Ett material som är en huvudingrediens i industriell inredning är plåt. Att bara sätta upp en äldre plåt, gärna med patina, på en vägg kan vara en bra början. Ta hjälp av en duktig plåtslagare som kan det där med att bocka och skarva plåt. Hos https://norrmalmsplat.se/ hittar du sådana med hög kompetens. Om du har andra inredningsidéer som innefattar plåt så är det bra att fråga din plåtslagare hur du ska gå till väga.

Vad är industriell inredning?

Har du lite svårt att hitta stilen och funderar på vad industriell inredning är? Tänk dig då den äldre sortens industribyggnad med tegelväggar och detaljer i plåt och gjutjärn. Det är den känslan du vill återskapa. Vissa tar det så långt som att bygga hela hus av containers, men det är absolut inget du behöver göra för att få mer industrikänsla hemma. Satsa på att hålla hemmet ganska minimalistiskt och undvik allt för många prydnader och krusiduller. Dekorationsdetaljer bör vara i rustika material, till exempel som dessa ljusstakar i smide. Har du riktig tur kan du kanske också hitta originaldetaljer från en gammal industri på loppis, till exempel lampor.

Gör fynd på loppis och måla om

På loppisar kan du hitta mycket snyggt i industristil. Titta extra noga efter gamla kärl i metall samt detaljer i gjutjärn och sten. Skulle du hitta något som är fint men rostigt behöver du inte misströsta. Här kan du läsa om ett smart husmorstips, nämligen hur du tar bort rost med ättika. Skulle du vara intresserad av att lära dig fler gamla husmorstips? Då hittar du en spännande artikel här.

Annat du kan göra för att skapa mer industrikänsla är att måla om. Tänk diskreta färger som cement-grått eller beige. Undvik blommiga tapeter eller massor av pasteller. När det gäller golv är det ultimata ett golv i cement, men ett grått golv i annat material fungerar också bra. Idag finns massor av billiga klickgolv som du enkelt kan lägga in själv. Du kan också välja linoleumgolv, en äldre typ av golv på stark marsch tillbaka. Tänk på att använda material som sten, plåt, cement och smide så har du snart ett snyggt, industriellt hem.