Heminredning består av både stora och små projekt. Det kan vara ett rum som ska dekoreras om, ett helt hus som ska piffas upp eller en trädgård som ska göras vacker. Med färg och form kan du få alla utrymmen att bli precis som du vill, och det ligger en oerhörd glädje i att låta kreativiteten flöda.

Belysningen är en viktig del av inredningen då den dels är praktisk; du måste ju kunna se vad du gör, dels sätter stämningen. Medan de flesta lägger tid och energi på hur köket eller vardagsrummet ska vara belyst så är det inte riktigt lika vanligt att den som inreder satsar stort på utebelysningen. Eftersom de flesta vistas i sin trädgård under dagtid så händer det lätt att den glöms bort lite efter att solen gått ner.

Lyktor och solceller

När du ska skaffa en snygg och stämningsfull utebelysning så kan du först och främst välja bland olika stilar. Vill du ha traditionella, snidade lyktor eller fördrar du en industriell och mer modern stil? Vid dörrar är det alltid klokt att välja bra vägglyktor eller stående lampstolpar så att du slipper stå och fumla med nycklarna, och här är funktionen lika viktig som designen. Ute i trädgården kan du däremot ha roliga och dekorativa solcellslampor som ser ut som fjärilar eller trollsländor som fungerar mer som vacker dekoration än starka ljuskällor. Små lampor i form av blomsterkrukor eller trädgårdstomtar kan ställas utmed gångar och i blomlådor vid fönster.

Oavsett om det är mitt i mörkaste vintern eller under en skön sommarkväll så ger belysningen alltid en extra hemtrevlig känsla. Satsa därför på att installera lampor efter ditt eget tycke och smak och njut av ljus som ger glädje och harmoni.