Ernst Kirchsteiger har haft flertalet program på TV4, och han ses som en mycket folkkär profil. Hans främsta kännetecken är att han är lång, lugn och

Ernst Kirchsteiger har haft flertalet program på TV4, och han ses som en mycket folkkär profil. Hans främsta kännetecken är att han är lång, lugn och helylle. Dessutom har han för vana att gå barfota i sitt sommarprogram.

Kan en enda person vara ansvarig för ett helt program?

Man måste komma ihåg att en tv-produktion som Sommar med Ernst alltid består av ett team som jobbar mot högt uppsatta mål. Det är inte möjligt för en person att vara helt naturlig bakom kameran och göra avancerade saker, det ligger i sådana här typer av program noggrann planering bakom. Ernst idéer kan mycket väl vara hans alldeles egna, men för att de ska kunna bli naturliga för tv-tittaren att kolla på så gör han det i samråd med experter på kanalen.

Varför är sommaren en bra årstid för inspelningar av dessa program?

Sverige har en stor nackdel i att det ofta är kallt och bistert stora delar av året. Det är lättare att bygga en lekstuga i strålande sol och 25 grader än att bygga samma lekhus i snöstorm och minus 10 grader. Därför är inspelningssäsongen kort i Sverige jämfört med länder i Medelhavsområdet för att bara ta ett exempel.