Du som idag bor i en hyresrätt känner nog igen dig i känslan av att vara lite begränsad. Du får nämligen inte göra om precis som du vill i ditt hem. Dessutom kanske du störs av grannarna och känner att det är jobbigt att bo så nära andra människor. Då börjar det bli dags att ta steget att köpa ett alldeles eget hus. Här berättar vi vad du ska tänka på för att köpet ska bli lyckat.

Hitta ditt drömhus

Innan du kan skrida till verket och köpa ett hus måste du förstås hitta ett som passar dig. För att göra det måste du börja läsa bostadsannonserna noga. Hos Boneo hittar du enkelt villor till salu Stockholm just nu. Just i större städer som Stockholm är bostadsmarknaden nu ganska hård och många konkurrerar om husen. Det gör att slutpriset kan bli ganska högt för vissa objekt. Men misströsta inte, det går att hitta villor till salu i Stockholm som passar dig och din prisklass.

Gå på visning

När du har hittat ett objekt som du tycker om är det dags att gå på visning. Ska du titta på en villa till salu i Stockholm är det bra att veta att det kan vara mycket människor på visningen. När du är på visningen är det viktigt att försöka känna in huset. Titta på saker som ljusinsläpp och utsikt. Du ska naturligtvis också undersöka om det finns några synliga fel på fastigheten. Visst går det även bra att ställa frågor till mäklaren, men ha i åtanke att hen är där för att sälja huset åt säljaren, inte för att hjälpa dig. Det är också bra att ha i bakhuvudet att anmälningar mot mäklare har ökat den senaste tiden.

När det är dags för köp

Gillar du vad du såg under visningen, kanske så pass att du vill lägga ett bud? Då måste du ha ett lånelöfte från banken. Idag arbetar man mycket för att underlätta för unga att få ett lånelöfte, något som är positivt. Vinner du budgivningen så är det dags att skriva på kontraktet. Innan du gör det bör du dock låta en oberoende besiktningsman titta på bostaden. Det gör man för att upptäcka eventuella dolda fel. När det är gjort kan du sedan lugnt skriva på kontraktet och få tillträde till din nya bostad. Nu slipper du störas av grannar och kan inreda precis på det sätt du vill.