MTV är primärt en musikkanal, men år 2000 inleddes en oerhörd lyckad satsning vid namn Cribs. Programmet har sänts i 19 säsonger och är fortfarande ak

MTV är primärt en musikkanal, men år 2000 inleddes en oerhörd lyckad satsning vid namn Cribs. Programmet har sänts i 19 säsonger och är fortfarande aktivt.

Programmets handling

I tablån kan man kolla när MTV Cribs sänds. I programmet får man följa kändisar som visar upp sitt hem. Många berömda personer såsom Kim Kardashian, 50 Cent, Robbie Williams med flera har visat upp sina hem och sina saker. Då personerna ofta är mycket förmögna är det lätt att se sportbilar, dyra handväskor och möbler för miljontals kronor.

Det kan ses som viktigt och roligt att se hur kändisar bor, eftersom man då kan få en glimt i hur det är att vara rik. Samtidigt bottnar det hela i allvaret att alla kända inte kan göra vad de vill då de är så påpassade. Både paparazzis och privatpersoner kan flockas omkring kändisen vid blotta åsynen, vilket kan upplevas som mycket påfrestande för individen.

Är Cribs ett byggprogram?

Det enkla svaret är nej. Kändisarna besitter oftast inte kunskaper i snickeri, och även om de har sådana anlitar de personer som får betalt för uppgiften. I det här fallet är Cribs bara ett exhibitionistiskt program där kändisarna visar upp sina dyrbara föremål och extravaganser.