Inredningstrenderna ändras år från år och det är inte alltid lätt att hänga med i de senaste nyheterna. Oavsett om du vill ha en stil som inte följer några trender alls eller om ditt största intresse är att inreda efter de senaste trenderna är det viktigaste av allt att hitta en praktisk stil som du trivs med i ditt hem.

Att följa inredningstrender behöver inte betyda att all inredning åker ut och ersätts av ny varje år utan istället kan du satsa på att byta ut vissa inredningsdetaljer och utföra enklare renoveringsarbeten då och då. Försök att skapa en grund som är klassisk och av bra kvalitet. Välj till exempel dörrar och skjutdörrar i massivt trä inomhus så får du dörrar som håller under många år utan att kännas omoderna. Med dörrar från GK Door som är tillverkade i förstklassigt råmaterial får du dörrar med lång livslängd till ett överkomligt pris.

Personlig eller trendig inredning?

Du behöver inte välja mellan att skapa en personlig eller trendig inredning utan det går lika bra att kombinera de senaste trenderna med din personliga stil. Eftersom några av inredningstrenderna på 2020-talet är återbruk och hållbarhet kan du skapa personliga möbler genom att måla om ett loppisfynd. Både trendigt och personligt med andra ord! Kom också ihåg att många inredningstrender hela tiden återkommer som till exempel gröna växter, naturmaterial och vacker keramik.

Det finns också många andra sätt att göra ditt hem personligt med hjälp av inredningsnyheter. Genom att köpa en matta som täcker ett tråkigt golv eller en snygg pläd som täcker en sliten soffa förändras ett rum på ett ögonblick. Om du vill få ytterligare förändring utan att behöva lägga ut en förmögenhet är ett annat tips att måla om väggarna med ny färg. Till skillnad från en omfattande badrums- eller köksrenovering är det mycket enklare och ger snabbt en stor förändring i hemmet.

Även om det allra viktigaste är att du väljer en inredning som du själv trivs med finns det tillfällen i livet då det är bra att fundera över vad andra tycker om din bostad. När du ska sälja din lägenhet eller ditt hus och vill få ett så högt pris som möjligt bör du lägga dina egna preferenser åt sidan och fundera över vad de flesta köpare vill ha. Neutrala färger på väggar som vitt, beige eller grått är bra val liksom parkettgolv eller nyslipade trägolv. Rensa undan personliga fotografier och prydnadssaker inför visningen och köp in några nya kuddar, mattor och plädar som följer de senaste inredningstrenderna. Är du osäker på vilken typ av inredning som lockar flest köpare kan du få hjälp av mäklaren som brukar veta vad som skapar intresse hos bostadsköpare.