Äntligen är det ett nytt år och det innebär nya inredningstrender att sätta tänderna i. Det syns ett växande intresse för inredning. I år är det bland annat väldigt trendigt att återbruka och inreda hemmen mer omsorgsfullt. Det finns mängder med inredning att fynda second hand. Viljan att återbruka kan grunda sig i Corona-pandemin men också klimatkrisen som ständigt hänger över världen.

Satsa på detaljer

Det viktiga i år är att våga sätta sin egen prägel på inredningen, det ska synas att den har personliga inslag. Våga prioritera inredning som är viktig för dig. Vill du bara satsa på att byta ut några detaljer i inredningen kan Speglar tillsammans med keramik, olika runda former eller grafiskt och strama linjer vara något att satsa på. Inredningen som helhet får gärna gå åt det avskalade hållet som bryts av med eleganta detaljer. Något som också är enkelt att byta ut är olika textilier. Det går snabbt, kostar inte mycket men kan förändra hela atmosfären. I år är teddymaterial väldigt populärt. Att satsa på en statement möbel är i år helt rätt. Tänk en fåtölj som får spela huvudrollen med någon form av lampa där resterande delen av rummet är mer avskalat.

Trä i olika former

Trä är något som verkligen tar ett stadigt grepp om 2021. Trä kan verkligen användas på allt möjligt som väggar, golv, tak och mindre inredningsdetaljer i bostadens alla rum. Det kan vara trä i ljusa inslag men också den klassiska furun. Det finns också en längtan att ta in naturen i hemmen och bli omgiven av den. Känslan av att vara ute inomhus eftersträvas. För att få mer natur i inredningen kan växter i olika slag användas men också olika jordnära nyanser.

Andra trender 2021

Något som gör stark comeback är just 70-talet med furu, keramik, lurviga ryamattor och typiska 70-tals fåtöljer. Är du inte direkt sugen på 70-talet kanske det marina och medelhavet kan locka.