De flesta människor har ett hem att vistas i och sova i om nätterna. Tyvärr finns det några som inte har det i Sverige och de kallas för hemlösa. Orde

De flesta människor har ett hem att vistas i och sova i om nätterna. Tyvärr finns det några som inte har det i Sverige och de kallas för hemlösa.

Ordet hem

Ordet hem är både ett subjektiv (ett hem = en bostad, ett hus, en lägenhet och så vidare) samt ett verb i det avseendet att man ofta säger “jag ska hem” istället för korrekta “jag ska åka hem”. På IMDB kan man leta reda på skådespelare som spelar i tv-serien “Hem till gården”.

Olika typer av hem

Som man kan utläsa ovan så finns det en rad olika typer av hem för alla smaker att vistas i. Det finns också husvagnar och husbilar att bo i om man är ute och åker på vägarna i Sverige. Det blir allt vanligare att man gör om husbilar till permanentboenden, och vissa tror att mobila studentboenden kan vara en lösning på bostadsbristen som råder i flera universitetsstäder.

Vad kostar det att köpa ett hem?

Först och främst måste man bestämma sig var man vill sätta sina bopålar någonstans. Sveriges högsta bostadspriser finns i Stockholms län, mer specifikt i innerstan och på öarna intill. Det är inte så märkligt med tanke på att det är Sveriges största stad samt hem för ett antal internationella individer. I Stockholm får man räkna med att betala i 10-miljonersklassen för en enkel villa, medan en enrummare kan gå loss på 2-3 miljoner. Det gör tyvärr att inte alla har möjlighet att bo i åtminstone Stockholms innerstad, marknaden är mättad.