Det finns en hel del människor som vågar sticka ut och leva på ett icke konventionellt sätt. I takt med att teknikens framsteg går i allt snabbare tak

Det finns en hel del människor som vågar sticka ut och leva på ett icke konventionellt sätt. I takt med att teknikens framsteg går i allt snabbare takt så är det idag möjligt att ha ett hem som kan urskiljas från alla andras.

Bo i trädkojor

Att bo i trädkojor som är av det exklusiva slaget kallas för trädhus. I dessa så kallade trädhus har man en hisnande utsikt över exempelvis skogen eller havet om man bor vid kusten. Man kan nå trädhuset genom att klättra upp för en repstege, eller i vissa fall gångbroar. Det är viktigt att ta säkerheten på allvar och inte ha druckit alkohol när man kliver upp i trädhuset. Brevlådan får man förstås ställa på marken intill trädstammen.

Är det då fritt fram för en person att bygga trädhus i skogen? Nej, man måste ha skogsägarens tillstånd. Man får inte ens bygga en enkel trädkoja med några plankor utan att ha tillstånd. Anledningen är för att djur och natur kan ta skada av själva byggandet. Ett annat stort problem med trädhus är att inget avlopp och värme är draget till trädhuset. Uträtta sina behov får man alltså göra någon annanstans. Därför är det idag inte praktiskt att bo i ett trädhus även om framtiden får utvisa om det kan bli enklare på något sätt.

Vattenhus

Hus kan förstås inte bestå av vatten, här menas det att husen är flytande och vilar på en grund som är förankrad i havet. Här bor man direkt vid havet och kan få en unik upplevelse. Nackdelen är att det vid stormar kan blåsa rejält och det är inte ovanligt att fönstren översköljs av vågor.

Fina sommardagar är det dock många som skulle vilja bo på en sådan plats.

Bungalows

I Sveriges klimat är det inte optimalt att bo i bungalows eller hyddor. Det är mer praktiskt och behagligt att bo i luftiga bungalows i tropiska länder. På Sri Lanka och Hawaii är det vanligt med bungalows för turister att bo i. Det blir ett exotiskt inslag som på många sätt känns trevligt.

Husvagnar

Att bo i husvagn eller husbil blir allt mer populärt. Nackdelen är att man måste tömma latrinen då den inte är kopplad till något avloppssystem, samt givetvis att man måste hämta färskvatten från något ställe.